Tänään oltiin poikien kanssa todella ahkeria ja pidettiin aktivointi päivä. Aamu alkoi Harun kanssa hajuntunnistuksella. Olen hetken aikaa opettanut sitä merkkamaaan kanelia maahan menolla. Elikkäs kaksi purkkia nokan edessä ja niistä pitäsi kaneli löytää (toinen vielä tyhjä). Alku sujui ok, mutta sitten hermostui ja kaikki meni hosumiseksi. ei meinaa jaksaa haistella vaan rupeaa arpomaan. Tavoitteena olisi saada tuo toimimaan ja opetettua se etsimään kaneli muiden mausteiden jouskosta. Saa nähdä tuleeko tästä mitään.
Hajujen jälkeen siirryttiin tokoiluun. Seuraamiset meni todella kivasti ja hyvällä vireellä. Katsekontakti katkeili jonkin verran, mutta koira pysyi kuitenkin suh oikealla paikalla koko kaavion ajan. Paikkamakuu ei myöskään ollut paha. Laitoin sille etupalkan metrin päähän ja nenä pysyi kurissa kun piti odottaa lupaa ottaa nami.
Tokoilun jälkeen Haru sai mennä tauolle ja Tornando pääsi hyörimään kentälle. Sivulle tulot ja lyhyet seuraamis pätkät meni OK. Pääsimme myös hivuttautumaan ykkösten treeneihn ja saatiin häiriö luoksetuloja koirakuja läpi. Eli koirakot muodostava n. 3m leveän kujan, jonka läpi koira kutsutaan luokse. Sitten aloittelimme ruudun alkeita. Ando riemastui helpposta namista. Ei tarvitse kuin osata juosta niin kovaa kuin kintuista pääsee :D

Tokoilun jälkeen oli liitelyn vuoro. Haru meni koko rataa ja Ando pätkiä. Isoimmat hinkkaamiset tuli pätkällä 4-8, mutta siitäkin sitten selvittiin ja saatiin loppuun vedettyä puhdas rata. Lisää vain treeniä treeniä treeniä. Meillä nyt ehkäpä on toivottavasti agiryhmä kevääksi Harun kanssa. Ehkä me vielä tänä vuonna ehditään starttaamaan kisoissa.   

 

Ei ihan mittakaavassa

Koti matkallekin riitti vielä virtaa. Kävelttiin jäätä pitkin kotiin ja pojat riekkuivat 90% matkasta (n.2km). Nyt kumpikin on levinnyt onnellisena sängylle nukkumaan.