Tänään oli Nandon yks vee synttärit. Juhlistin s sitä ottamalla pojat mukaan koulutusviikonlopun tokopäivälle, jossa kouluttajana Jessica Svanljung.
Tauoilla teimme hiukan pientä tokoilua: Ando maahanmenoa ja sivulle tuloa. Haru noutoa ja askeleita joka suuntaaan.
Päivän katseltuani tokoilua, kuunneltuani ja imettyäni kaikenlaisia vinkkejä otin vielä pikku treenit. Haru seuraamispätkiä naksutellen katsekontaktia, jonka jälkeen otimme paikkamakuun kokeen omaisesti kolmen muun meidän luokkalaisen kanssa. 4min paikoilla, ei mitään ongelmaa. Houkan katsahti pariin kertaan ympärille, mutta ei kääntynyt lonkalle, eikä ruvennut nuuhkuttelemaan ympäriinsä.
Andon vuoro. Ensin riekutin sitä ja leikittiin vetoköydellä. Otin sen takaisin tuomista ja palauttamista. lelun vaihto nameihin ja perusasentoa ja seuraamista imuttaen. Ihanaa omata koira joka tuntuu palkkautuvan kummastakin yhtä voimakkaasti, eikä palkan vaihdoossa tunnu jäävän kaipaamaan sitä toista, vaan meno jatkuu yhtä kovana. Luoksetulot n. 10m välillä. Tänään pelkkää vauhtia, joten heitin lelun taakseni. Ando kiiti tykkinä luokse ja syöksyi lelulle. Lopuksi vielä lyhyet paikka makuut. Jätin Andon maahan ja menin 15m päähän ja nopeasti takaisin palkkaamaan. Kaksi lyhyempää väliä, mutta pidemmällä ajalla.

Taas pitää hehkuttaa miten hienoja koiria nuo ovat. Kumpikin omalla tavallaan ihania.

Nyt on lattialla väsyneitä poikia :D


 

pic Heli L.