Elikkäs alku viikosta oli koulun reissuviikkoa.

1. Maanantaina oli lähtö Kannuksesta klo 6.00. Kello soi jo 5.00, jotta ehti tehdä viime hetken pakkaukset ja tarkastettua, että kaikki on mukana. Ando jäi hoitoon kennelille ja Ex-kämppikselle Tiialle.
2. Ensimmäinen etappi oli Tohmajärvellä Niiralan raja-asema. Sinne saavuimme klo 12.30. Pääsimme tutstumaan raja-aseman koirien työhän. Pääsimee näkemään koiren treenejä: henkilöhakua rakennuksesta ja voimankäyttökoirien puruja. Muutamat myös kokeilivat itse kokopuku päällä miltä kiinni roikkuva sakemanni tuntuu.
3. 
Ensimmäisen yön vietimme Visulahdessa, Mikkelissä. Sinne saavuimme noin yhdeksän aikaan. Ei siinä paljon muuta jaksanut kuin syödä, katsoa Pasilan ja käydä nukkumaan. Mökit oli mukavai kuuden hengen mökkejä, kaikilla mukavuuksilla varustettuina. Oli yhteiset tilat, neljä huonetta ja kaksi WC.tä ja sauna.
4. Aamulla matka jatkui puoli kasi kohti Vantaata ja opaskoirakoulua. Siellä Pyörähdimme vain pikaisesti. Näimme tilat ja tutuistuimme spermapankkiin ja kävimme hiplailemassa pieniä neliviikkoisia oppaan alkuja.
5.  OKK:lta matka jatkui Tullinkoirakoululle, Veikkolaan. Saimme luennon tullin koiran työstä ja näimme muutaman huume-etsintä harjoituksen.
6. Seuraava majapaikkamme oli Hämeenlinnassa, Aulangon Heikkilässä. Nimi herätti paljon hilpeyttä väsyneissä mieliessä =) Tällä kertaa majoituksen taso ei ollut yhtä korkealla. Mökeistä puuttui kokonaan uuni ja hella, ja suurin osa mökeistä oli johonkin suuntaan kallellaan. Mökki koostui yhdestä isosta huoneesta ja toista huonetta oli hiukan seinällä rajattu. WC ja suihku löytyi, mutta siellä haisi ihan kissan pissalle. =)
7. Aamulla taas matka jatkui ja kohteena Polisikoirakoulu Koiramäellä. Kävimme vilkaisemaasa hajutunnistuskoiria ja niiden harjoituksia. Koko luokka luovutti myös omat hajunsa harjoitus välineeksi. =) Kohteessa vierähtikin koko päivä ja yön vietimme taas Aulangossa.
8. Puoli ysi pakkasimme tavarat taas autoon ja kohti Niinisaloa ja Puolustusvoimia. Tutuistuimme taas siellätyöskentelevien koirian arkeen, paikkoihin ja seurasimme treenit.

Neljän päivän ja 1435km jälkeen saavuimme takaisin Kannukseen kello 19.30. Lapsia ehti tuolla matkalla tulla jo kova ikävä ja olivat pojatkin innoissaan kotiin paluustani. Tuliaisiksi pojille olin Hämeenlinnasta ostanut pussillisen keksejä, sekä neljä savurullaa ja kummalekin omat vinkupehmot Parkanosta.

Kokonaisuudessaan mielenkiintoinen ja avartava matka. Paljon oppi ja näki taas uutta ja kuviakin ehdin räpsiä nelisen sataa.

 

1238767539_img-d41d8cd98f00b204e9800998e