Eilisen ja tämän illan treeni kooste.
Kävimme kentällä treenaamassa hiukan agilityä ja tokoa. Tokossa lähinnä sivulle- ja luoksetuloa sekä seuraamista, estehyppyä ja paikalla makuuta. Agilityssä enimmäkseen keppi harjoitusta ja pieni ratoja.

TOKO
Sivulle tulo sujuu välillä jopa oma-aloitteisesti, mutta liian usein se jää vinoksi tai liian taakse. Eli paljon harjoitusta.
Luoksetuloon sain lisää vauhtia eilen olemalla enemmän innostunut ja innostamalla Harua matkan aikana, jolloin poika tuli nopeasti ja suoraan sivulle. =)  pitää varmaan tehdä näitä innokkaampia luoksetuloja enemmän. Pelkällä passiivisemmalla "tule" huikkaisulla kun se vain jolkuttelee ja haistelee matkan varrella olevia kiinnostavia hajuja.
Seuraamisen harjoittelun aloitimme pari viikkoa sitten uudelleen nollasta uusien vinkien kanssa. Tajusin vaativani koiralta aivan liian paljon liian nopeasti. Seuraaminen on nyt pari askelta kerralla, mutta koko ajan paremmin. Haru on alkanut pitämään katsekontaktia paremmin kun olen vaatinut siltä lyhyempiä matkoja ja palkannut useammmin. Kyllä se siitä rakentuu.
Estehyppyyn olen tyytyväinen. Haru lähtee heti käskystä (nyt jo ilman käsimerkkiä) ja kääntyy valmiiksi odottamaan palkkaa.
Paikallamakuu onnistuu hyvin. Tänään se kesti jo 4 min.
Tänään teimme myös muutaman liikkeestä maahan menon reiluilla käsi merkeillä ja avuilla, mutta ne toimivat kuintenkin ja Haru meni nopeasti maahan.

AGILITY
Agilityssä harjoittelimme paljon keppejä, jotka sujuvat jo ihan hyvin, kun olen itse lähellä ja avustan hiukan kädellä. Vauhtiakin olemme uskaltaneet jo hiukan lisätä.
Hypyt ovat Harun mielestä kivoja ja onnistuime hyvin pienissä hyppy sarjoissa. Pitäisi vain ohjaajan saada harjoitusta ja tietoa lisää. =)
Olin todella yllättynyt kuin aiemmin Harua ei ole saanut puomille yms kipeilyä vaativille esteille millään. Eilen sitten poika yllätti ja muutaman kerran ketteryys estettä harjoiteltuaan se meni myös samalla "kiipee" käskyllä niin puomin kuin A-esteenkin ihan tosta noin vain. Puomille teimme aluksi "nami jonon", mutta kun Haru alkoi jättämään namit väliin ja meni esteen reippaasti jätin ne pois kokonaan ja palkkasin vain päissä kontakteilla. Myös keinu onnistui kivuttomasti samalla taktiikalla.
Tänään teimme lopuksi pienen radan, jossa oli pari hyppyä, puomi, A-este ja putki. Koira meni hyvin, mutta ohjaaja möhli matkan varella. Pitää saada myös oma kunto paremmaksi, jotta tuon perässä pysyy. =)

Todella hyvä fiilis jäi näistä treeneisä. Ehkä meistä on vielä johonkin.