Tänään oli Harun kanssa ekat ohjatut treenit Herwoodin hauvoissa. Ollaan kisaavien ryhmässä ja muita koululaisia olivat: russeli, 2xtanskandoggi, saksanpaimenkoira ja keskikokoinen villakoira.
Ensin piti hiukan katsella, mutta ei uudet treeni kamut kauaa häirinneet kun laitoin liivin päälle ja kaivoin nakit taskusta.
Aloitettiin luoksepäästävyydellä. Haru pysyi paikoillaan, mutta venyttti nuuskiakseen. Heti otti kuitenkin uudestaan kontaktin kouluttajan lähdettyä seuraavan koirakon luokse.
Luoksepäästävyydestä jatkettiin suoraan paikkamaakuseen. Haru hiukan nuuski ympäriinsä, joten komensin sitä ja heti perään palkkasin kun oli uudestaan skarpinpi. Loppu sujui hyvin.
Sitten lähdettiin yksilö liikkeisiin ja henk.koht. neuvoihin. Seuraamista ja liikkeestä maahanmenoa.
Haru seurasi ihan kivasti. Ei kadonnut kamalasti kulmissa, mutta täyskäännös olisi saanut olla tiiviimpi. Seuraamisten välissä otin hiukan pelkkiä askelia eteen, taaksen ja oikealle. Eteen päin mennessä kontaksi tippuili, mutta Haru tuli mukana. Taakse ei ollutkaan niin kamalaa kun oletin sen olevan. Paarin kerran jälkeen Haru ei enää kääntynyt vaan löysi takapuolensa ja sai peruutettua, vaikkakan ei ihan kauniisti, mutta emme olekaan sitä vielä ottaneet montaa kertaa. Oikealle sivu askeleen olivat minusta hyviä. Haru tuli mukana ja käytti kroppaansa. Muutama paikallaan kääntymisen jälkeen sai seuraaminen jäädä taas päähän hautumaan.
Liikkeestä maahan meno meni myös ok. Pysähtyi heti käskystä, mutta piti sekunnin mietintätauon ja tipahti maahan. Lisää vain harjoittelua minulle äänenpainoon ja Harulle nopeuteen.

Parina iltana ollaan ilta ruualla otettu noutoa. Ongelmana meillä on ollut mälväys ja kapulan pudotus ennen kuin ehdin sen ottaa. Haru ryntää nopeasti kapulalle, tarttuu ja lähtee tuomaan, mutta tiputtaa sen asetellessaaan itseää sivulle. Olen koettanut korjata tätä antamalla uuden "hea" käskyn ja siirtymällä askeleen sivuun ja palkannut vasta luovutuksestakin. Myös kapulan pitoa ollaan otettu, mutta ei se silti tahdo suussa pysyä.
Jos jotenkin saadaan puu sujumaan niin neuvoja metallille otetaan vastaan. :D Naksulla sain Harun avaamaan suun ja koskettamaan metallia hampailla, mutta ylös se ei noussut millään.

Ensi kertaan taas!